Веганската диета не е добра за здравето. Много хора предпочитат да ядат

...
Веганската диета не е добра за здравето. Много хора предпочитат да ядат
Коментари Харесай

Веганската диета не се отразява добре на здравето

Веганската диета не е добра за здравето. Много хора предпочитат да ядат растителна храна поради желанието да отслабнат или да избегнат риска от развиване на ракови болести.
Веганството обаче крие опасности като чупливи кости, анемия и косопад.
Лишаването от скотски артикули се показва като най-хубавото, което човек може да направи за здравето си. 8 млн. американци и 1,5 млн. британци следват напълно растителна диета. Като най-голямо преимущество на този вид хранене беше изтъквано лишаването от алено месо, което дълго време се свързваше с онкологичните болести.
В последно време излиза наяве, че веганите също не са застраховани от развиване на тежки болести, изключително в случай че не одобряват хранителни добавки.
Единствено месото може да обезпечи банкет на някои скъпи субстанции в задоволителни количества. Растителната диета може да увеличи риска от инфаркт и диабет вид 2.
Човешкото тяло се нуждае от 1,300 мг калций дневно, с цел да поддържа костите здрави. Източниците на калций в менюто могат да бъдат кисело и прясно мляко, сиренето. Веганите ядат броколи, спанак и кафяв ориз, с цел да си набират калций. За да стигнат до нужните количества обаче, те би трябвало да одобряват прекалено много храна.
Веганите са двойно по-застрашени от фрактури на костите спрямо хората, които одобряват животинска храна. Причината за това е фактът, че веганите употребяват едвам половината количество нужен на костите калций. Отслабването, което се счита за огромния плюс на веганската диета, е намаляване и на костите.
Веганите са по-застрашени от развиване на анемия. Подобно положение би могло да се избегне с банкет на хранителни добавки.
Според доктор Анабел Кингсли косата не е витално нужна на индивида, само че може да даде визия до каква степен правилна е диетата към тялото. В изявление тя показва, че незадоволителният банкет на хранителни субстанции може да докара до косопад и оплешивявне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР